Eğer oyunda 0 taş varsa ilk oynayan kaybeder çünkü yapabileceği bir hamle yoktur.
Oyunda 1 taş varsa ilk oyuncu o tek taşı alır ve ikinci oyuncunun yapacağı hamle kalmamıştır ve birinci oyuncu böylece kazanır.
Oyunda 2 taş varsa ilk oyuncu iki taşı da alır ve ikinci oyuncuya yapacak hamle kalmaz. Böylece birinci oyuncu kazanmış olur.
Daha büyük oyunlar için birinci oyuncunun kesin işe yarayan bir stratejisi vardır. Birinci oyuncu ilk hamlede taşları iki eşit gruba ayırır. Bunu ikiden çok her sayıda taşla oynanan oyunda yapabilir. Eğer taş adedi çift ise ortadan iki , tek ise tek taş alır. Bundan sonra ikinci ne yaparsa diğer grupta aynı hareketi yapar. Bu sayede son hareketi kendisi yapacaktır ve ikinci oyuncunun hamlesi kalmadığından ikinci oyuncu oyunu kaybedecektir.
Örnek: 10 taş ile oyun şöyle oynanabilir.
Başlangıç: o o o o o o o o o o
Birinci oyuncu: o o o o o o o o Taş adedi çift olduğundan ortadan iki taş alınır.
İkinci oyuncu: o o o o o o o İkinci oyuncu ilk gruptan ikinci taşı alır
Birinci oyuncu: o o o o o o Birinci oyuncu oyundaki simetriyi sağlayacak şekilde hamlesini yapar ve ikinci gruptan sondan ikinci taşı alır.
İkinci oyuncu: o o o o İkinci oyuncu üçüncü gruptaki iki taşı da alır.
Birinci oyuncu: o o Birinci oyuncu yeniden simetriyi kurmak için ikinci gruptaki iki taşı da alır.
İkinci oyuncu: o İkinci oyuncu sağdaki taşı alır.
Birinci oyuncu: Birinci oyuncu da soldaki taşı alır ve ikinci oyuncuya taş ve dolayısıyla hamle kalmadığı için birinci oyuncu kazanır.
Bu oyunun bir başka varyantında taşlar bir doğru üzerine değil de çember üzerine dizilir. Bunun dışında kurallar aynıdır. Bu durumda birinci oyuncunun yapacağı herhangi bir hamle oyunu normal Kayles oynuna çevirecektir. Bu pozisyonda da oyuna başlayan oyuncunun kazanma stratejisini yukarıda gördük. Yani ikinci oyuncu kazanacaktır.